Week of Evenimente
De Anima – Gheorghe Fikl
Muzeul Național de Artă Timișoara are plăcerea de a anunța găzduirea, în Sala Baroc, a expoziției „De Anima” semnată de Gheorghe Fikl, artist care s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți pictori contemporani români din ultimele trei decenii. „Expoziția împrumută faimosul titlu al tratatului lui Aristotel despre suflet. Pentru filosof, sufletul este un principiu… Citește mai mult »
Campionatul Național de Dans Sportiv pe Secțiuni
Dansul sportiv își dă din nou întâlnire în inima Banatului, unde cei mai talentați dansatori din România vor concura pentru titlurile naționale la Campionatul Național de Dans Sportiv pe Secțiuni. Aflat la cea de-a 33-a ediție, acest prestigios eveniment aduce pe ringul de dans energia, eleganța și pasiunea celor mai buni sportivi ai momentului și… Citește mai mult »
Bal la Savoy, de Paul Abraham
Bal la Savoy, de Paul Abraham
Realizat de Paul Abraham alături de Alfred și Fritz Rotter, cei mai importanți producători de teatru ai Berlinului începutului de secol XX, Bal la Savoy a fost prezentat în premieră la 23 decembrie 1932, în Grosses Schauspielhaus, marcând ultimul eveniment cultural major al Republicii de la Weimar. Un spectacol cosmopolit, dezinvolt și exploziv, scris, produs… Citește mai mult »
La Bayadere / Baiadera, de Ludwig Minkus (spectacol de balet)
La Bayadere / Baiadera, de Ludwig Minkus (spectacol de balet)
Considerat părintele baletului clasic rus, coregraful francez Marius Petipa a marcat profund repertoriul baletului cu lucrări de neuitat precum Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită și Spărgătorul de nuci. Printre creațiile sale, La Bayadère (care a avut premiera pe 23 ianuarie 1877 la Teatrul Imperial Bolshoi Kamenny) se distinge ca cea mai faimoasă operă exotică,… Citește mai mult »
„Gheorghe Fikl și provocările barocului”, conferință Horia-Roman Patapievici
„Gheorghe Fikl și provocările barocului”, conferință Horia-Roman Patapievici
Muzeul Național de Artă Timișoara va găzdui conferința lui Horia-Roman Patapievici, cu titlul „Gheorghe Fikl și provocările barocului”. Evenimentul are loc în Sala Baroc a Muzeul Național de Artă Timișoara, instituție ce găzduiește, începând cu luna decembrie 2024, expoziția artistului timișorean, cu titlul „De anima”. Numele artistului timișorean, cunoscut nu doar în țară, ci și… Citește mai mult »
Adevărul, de Florian Zeller
Adevărul, de Florian Zeller
Adevărul este, înainte de orice, o poveste despre minciună. Florian Zeller, autorul piesei, a ales să vorbească despre situații de viață cel mai adesea incomode, folosind instrumentele comediei, ale replicii scânteietoare și ale falselor clișee. Este o poveste foarte simplă despre un infidel într-o lume de infideli, despre un mincinos într-o lume de mincinoși. Personajul… Citește mai mult »
Don Juan, scenariu de Ion-Ardeal Ieremia, după o idee de Max Frisch
Don Juan, scenariu de Ion-Ardeal Ieremia, după o idee de Max Frisch
Don Juan este unul dintre cele mai faimoase personaje ale culturii europene, fie că vorbim de literatură, arte plastice sau muzică. De aproape 400 de ani, povestea legendarului cuceritor este spusă și repetată. Bărbaţi din toată lumea îi sunt asemuiţi. Sunt cercetători care afirmă că Don Juan este un caracter ficţional ce conturează o anumită… Citește mai mult »